2017. szeptember 6.

Szilva csatni (chutney)




A csatni egy indiai eredetű, gyümölcsökből és/vagy zöldségekből készülő édes-savanyú, egyben csípős ételféleség, amely hasonlít egy erősen fűszerezett szószhoz.


Hozzávalók 4 személyre

1-2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb lila hagyma
2-3 evőkanál méz
50 dkg érett szilva 
1 evőkanál mazsola (opcionális)
fél kávéskanál só
2-3 cm-es friss gyömbér reszelve vagy fél kávéskanál szárított
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt fekete bors
csilipaprika
2 teáskanál balzsamecet

A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felezett szilvát, a mézet és a sót. 
Hozzáadjuk a mézet és a sót, belereszeljük a gyömbért, ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel és lassú tűzön, időnként átkeverve addig rotyogtatjuk, amíg dzsemszerű állagot nem kapunk (15-20 perc).
Ekkor hozzáöntjük a balzsamecetet és a egészet összeforraljuk.


1 megjegyzés:

  1. Most nézem, mindenem van itthon hozzá...úgyhogy köszönöm, és vittem !

    VálaszTörlés