2014. május 30.

Túrós tejpite





Ismét egy nagyon egyszerű, de annál finomabb édesség. Friss gyümölccsel, gyümölcsöntettel, dzsemmel kínálhatjuk.


Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

50 dkg túró
3 dl tej
7 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
csipet só

A tepsit vajjal vékonyan kikenjük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat a tejjel csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a vaníliát és a túrót és az egészet összedolgozzuk. Ha túl rögös lenne a túró, botmixerrel kicsit finomíthatunk rajta.
A így kapott híg masszát a tepsibe öntjük, betoljuk a sütőbe és 15-20 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon csábítóak a szeletkéid a friss eperrel. Pont nekem való pillanatok alatt elkészülő kis süti.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Citromhab!
    Nagyon megtetszett ez a sütemènyed is szeretnèm elkèszíteni.
    Milyen túrót használtál?
    Válaszod előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. A márkára már nem emlékszem, de bármilyen túró jó hozzá.

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon-nagyon finom,csak mivel nem sok liszt kerül bele,így egy fél tepsivel megettem egy óra alatt :))))

    VálaszTörlés
  6. Már nem tudom hányszor sütöttem,most sül,de nem tudom megunni.És egyedül vagyok rá.Háháháá...

    VálaszTörlés
  7. Jól néz ki! Ki fogom próbálni☺️

    VálaszTörlés