2013. március 16.

Zöldcitromos pite


Könnyed, üdítő desszert sütés nélkül.

Hozzávalók 25 cm-es piteformához

A tésztához
30 dkg zabkeksz
15 dkg olvasztott vaj

A krémhez
45 dkg natúr joghurt
10 dkg cukor
1 dkg zselatin
15 dkg mascarpone
1 kávéskanál vaníliakivonat
2 dl tejszín
1 zöldcitrom (lime) reszelt héja és leve
½  citrom reszelt héja
2-3 dkg étcsokoládé-forgács

A tetejére
reszelt zöldcitromhéj
reszelt étcsokoládé

Elmorzsoljuk a kekszet úgy, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Elkeverjük az olvasztott vajjal, és az így kapott masszával kibéleljük a sütőformát.
A joghurtot a cukorral, a vaníliával és a zselatinnal felmelegítjük annyira, hogy a cukor és a zselatin feloldódjon, majd langyosra hűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt citrushéjakat, a citromlevet és a csokoládéforgácsot.
Hozzáöntjük a joghurtot és habverővel simára keverjük. Beleöntjük a krémet a tésztával kibélelt formába és 2-3 órát hűtjük.
Ha megdermedt, citromhéjat és csokoládét reszelünk a tetejére.

5 megjegyzés: