2012. június 1.

Cseresznyés rétestorta




Használjuk ki a cseresznyeszezont, hisz olyan rövid, és süssünk pl. egy ilyen gyors és finom tortát.

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

1 csomag (2x2) mirelit vagy friss réteslap

A cseresznyés töltelékhez
1 kg cseresznye (szezonon kívül mirelit is lehet)
3-4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
fél citrom leve
fél kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor

A túrós töltelékhez
50 dkg túró
3-4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
25 dkg tejföl
2 tojás
1 kávéskanál vaníliakivonat
fél citrom héja

Megmossuk és kimagozzuk a cseresznyét. Lábosba tesszük a gyümölcsöt a cukorral, a fahéjjal, a citrom levével, és felforraljuk. Forrástól számítva még 8-10 percig főzzük. Kevés vízzel elkeverjük a pudingport, a cseresznyéhez öntjük, majd kevergetve besűrítjük.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Két réteslappal kibéleljük a tortaformát, majd belesimítjuk a túrót. Újabb két réteslappal befedjük a túrós tölteléket, és erre öntjük a meggyet. A réteslap lelógó széleit visszahajtogatjuk, majd 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt, vagy amíg a réteslap el nem kezd pirulni, megsütjük.
Langyosan szeleteljük.
A cseresznye helyett meggyet is használhatunk.

9 megjegyzés:

  1. Legszívesebben most mennék és meg is csinálnám hogy érezzem a finom ízét! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Citromhab!
    Istenien néz ki:-)) Nálunk még nem teljesen érett, de ezt mindenképp meg kell csinálnom:-))

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűséges lett, gratulálok! Sajnos a cseresznyénk már leérett :(

    VálaszTörlés
  4. Hmmm... nagyon fincsi lehet! :P

    VálaszTörlés
  5. Ez milyen jó ötlet, máris megvettem. Végre kiszabadult a rétes a hosszúkás skatulyából.. :o) Nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  6. Éva, Geszti, ha van cseresznyétek, ne hagyjátok ki!

    Édeskonyha, :((

    Gabriella, igen, az.

    Petra, Krisz, először sima cseresznyés-túrós rétes akartam, de így gyorsabb volt:-)

    Chriesi, nekünk nagyon ízlett:-)

    VálaszTörlés