2011. augusztus 10.

Sonkás barackos toast és szezámmagos camembert






Mindkét étel alapja a camembert sajt, előételként vagy vacsorára, ha valami könnyebbet szeretnénk, jó választás lehet.

Sonkás barackos toast 
Hozzávalók:

1 db sokmagvas bagett
10 dkg sonka
2-3 db őszibarack
2 dl narancslé
20 dkg camembert sajt


Az őszibarackokat meghámozzuk, felszeleteljük és a narancslében pár percig főzzük, majd lecsöpögtetjük.
A bagettet felszeleteljük és pirítóst készítünk. Ráhelyezzük a sonkát, a barackot, és befedjük egy-egy szelet sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Szezámmagos camembert 

2 doboz ( 24 dkg ) camembert sajt
2 evőkanál étkezési keményítő
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál szezámmag

a sütéshez olaj


A sajtot felkockázzuk, megforgatjuk a keményítőben, az enyhén sózott, felvert tojásban majd a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsában. Forró olajban kisütjük. Friss zöldsalátával még melegen tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Mindkét étel nagyon guszta. Különösen tetszik, hogy a barackokat narancslében főzöd egy kicsit. Ki fogom próbálni. :))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, és hirtelen el sem tudom dönteni melyik ízlene jobban. Mindkettő isteni finom lehet.:)

    VálaszTörlés