Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
Az alaphoz
20 dkg zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
A joghurtos krémhez
50 dkg natúr joghurt
20 dkg tejföl
20 dkg cukor
20 g zselatin
4 dl tejszín
20 dkg szeder
A joghurtot, tejfölt, cukrot és a zselatint lábosba mérjük és kevergetve felmelegítjük annyira, hogy a zselatin elolvadjon (ne forraljuk fel). Langyosra hűtjük.
A tortagyűrűt tortatálra helyezzük, a tortaforma alja most nem kell.
A kekszet apró morzsásra törjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, eldolgozzuk, a tortatál gyűrűvel körbezárt részébe nyomkodjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt joghurtos részt és habverővel alaposan eldolgozzuk.
A krémet a tésztára öntjük, elsimítjuk, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Ha megszilárdult, a szederrel díszítjük.
Lepetézek, de gyönyörű
VálaszTörlésGyönyörű!
VálaszTörlésAnnyira szép, hogy valóban nem tudok mit mondani!Nagyon-nagyon guszta!
VálaszTörlésNekem sem volt kedvem mostanában bekapcsolni. De ez sütő nélkül is gyönyörű lett! :) Nagyon gusztusos!
VálaszTörlésez egy ilyen "hajaj" torta - nagyon szép, igazi művészet. kedvenc zöldségesünknél a szeder 800, míg az áfonya "csak" 500 magyar pénz.... maradtunk a dinnyénél :)
VálaszTörlésBianka, Kriszta, Éva, köszönöm:-)
VálaszTörlésSzabina, köszönöm, nem is kell mindig a sütő és ezek a hideg desszertek jobban is esnek ilyenkor:-)
Beastie, "hajaj" torta...ez jó:-))
Nekem van egy árva szederbokrom a kertben, úgyhogy ez most ingyen volt, a 800 viszont tényleg horror ár, annyiért én sem vettem volna:-)
Már nem tudom tovább ragozni, gyönyörű egyszerűen.
VálaszTörlésCsatlakozom az előttem szólókhoz. Csodaszép.
VálaszTörlésÓ, hogy ez milyen gyönyörűséges! :)
VálaszTörlésGyönyörű!
VálaszTörlésNem találok szavakat, még a lélegzetem is elállt a látványtól...Hűamindenit!!! Azok a lekvár szívecskék a tetején...ÁÁÁÁÁ, kész vagyok! Csodás!
VálaszTörlésBámulatos!! Szépségességes!:)
VálaszTörlésÉs még mindig nem találom a legjobb szót erre a csodára!
Csodás torta
VálaszTörlésCitromhab!
VálaszTörlésErre én sem tudok okosabbat, jobbat mondani, hogy egyszerűen lenyűgöző, csodálatos!!!:-))
Köszönöm mindenkinek:-)
VálaszTörlésTényleg mutatós ez a díszítés és annyira egyszerű elkészíteni, semmi kézügyesség nem kell hozzá, csak egy kiskanállal rácsurgatjuk az öntetet és aztán széthúzgáljuk valami vékony fa vagy fém eszközzel.
Ha nem mintázzuk különösebben, akkor is nagyon szép.
Próbáljátok ki!
Köszönöm ezt a csodát:) Mai napra ki is van találva mit eszünk:) gyönyörű lett.
VálaszTörlésNévtelen, köszönöm.
VálaszTörlésNekünk nagyon-nagyon ízlett, remélem, Ti is így lesztek ezzel:-))
Eperrel készítettem, nagyon finom lett! Köszi: Marika
VálaszTörlés