Ennek a fagyinak az elkészítéséhez némi szerencse kell. Ezt úgy értem, hogy ha nem sikerül mézédes dinnyét beszereznünk, amit a vásárlás pillanatában nem tudunk megállapítani ( nekem legalábbis nincs tuti módszerem erre ), inkább bele se vágjunk.
Ha nem teljesen érett a gyümölcs, kesernyés uborkára hajazó mellékíze lesz, ami szinte élvezhetetlenné teszi a különben rendkívül finom fagyinkat.
Ajánlatos ezért kóstolási próbát végezni, mielőtt nekikezdünk.
Hozzávalók
50 dkg sárgadinnye
2 dl tejszín
15 dkg cukor
vanília
A dinnyét meghámozzuk, kockára vágjuk, egy maréknyit félreteszünk, ezt egészen apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és botmixerrel pépesítjük.
Hozzáöntjük a tejszínt és jól behűtjük.
Ha kellően áthűlt, fagyigépbe öntjük és előírás szerint elkészítjük.
A kész fagyiba keverjük bele a félretett apró dinnyedarabokat és fogyasztható is.
Ha van otthon mentánk, ezt ne hagyjuk ki, nagyon jól passzol a sárgadinnye ízéhez.
én befürödtem vele :(
VálaszTörlésOlvastam:-) Valószínűleg nem volt kellően érett a dinnye, nekem ezért egyszer a kukában kötött ki:-))
VálaszTörlésÉn szagolgatni szoktam a piacon, a zöldségesnél a dinnyét. Amelyiknek jó sárgadinnye illata van, az finom édes szokott lenni az estek nagy részében.
VálaszTörlésOrchidée, kipróbálom:-))
VálaszTörlésBiztos finom!
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Még nem ettem dinnye fagyit...Ebben a melegben eleszegetném...
VálaszTörlésFinom aromás fagylalat
VálaszTörlésÚÚÚÚÚÚ, de finom lett - köszönjük :)
VálaszTörlésBeastie, ugye? Nekünk is nagyon bejött:-)
VálaszTörlés