Anyukám isteni, szalalkális receptje alapján sütött sajtos perec.
Rengeteget meg tudok enni belőle, amire cseppet sem vagyok büszke, de egyszerűen imádom.
Hozzávalók
50 dkg liszt
1 tojás
20 dkg tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
20 g só
1 csomag szalalkáli
5 dkg reszelt sajt
A tetejére
1 tojás
reszelt sajt
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Pereceket szúrunk ki belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal ( ez lehet füstölt is ).
200 fokra melegített sütőben sütjük.
Mennyire imádom! Én is rengeteget meg tudok enni belőle... főleg ha magok is vannak a tetején.
VálaszTörlésAnyósom specialitása :-)
VálaszTörlésMár többször nekiugrottam én is, de ugyanabból a tésztából egy istennek nem tudtam soha perecet szaggatni, mert beleragadt a formába... Tiszta őrület :-)
Még nem sütöttem, pedig a sütőt már beszereztem.Valahogy úgy voltam vele, mint Viki, hogy féltem, hogy beleragad a formába.
VálaszTörlésA szalagória a szalalkáli ugye?Így még nem hallottam.:-)
Nagyon édesek
VálaszTörlésEszter, ez a magos ötlet nem is rossz:-)
VálaszTörlésViki, Nelli, én is küzdök vele néha:-))
Nekem nem a műanyag változat van, ami szinte teljesen használhatatlan, hanem egy ősrégi fém szaggató.
Ez valamivel jobb, de ezt is mártogatni kell a lisztbe, minden egyes perec előtt.
Igen, a szalagória, az szalalkáli, felénk így ( is ) hívják, de beírom:-))
Bianka, köszi:-)
Dejó, pont a napokban került a kezembe a perec szaggatóm, ez jel :)))
VálaszTörlésZsiri, vannak jelek, amiket komolyan kell venni:-))
VálaszTörlésTetszenek a perecek. Jó lenne belőle egy kosárra való az El Classico alatt! Hajrá Barcelona! Hajrá Citromhab!
VálaszTörlésGyönyörűek a pereckéid, és én mennyire imádom!!!:)
VálaszTörlésFoodafok, én is nézem majd, de perec addigra már nem lesz:-)
VálaszTörlésGizi, én is, nagyon:-))
Bele vagyok szeretve a pereceidbe. Vennem kell ilyen formát...sürgősen! :-D
VálaszTörlés