2011. március 7.

Bolonai gnocchi




Hozzávalók 4 személyre

A raguhoz
50 dkg darált hús
3-4 evőkanál paradicsomsűrítmény
2-3 evőkanál olaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma

bazsalikom, oregano

A gnocchihoz
50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
15 dkg liszt
1 teáskanál só

A tetejére
reszelt sajt sajt


A raguhoz az apróra vágott vöröshagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, egy kevés vizet, majd a darált húst. Sózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát és 40-45 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.
A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a levet, pépesre törjük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát. A csíkokból hengereket sodrunk, amiket azután tovább darabolunk  nagyjából egyforma hosszúságú nudlikká.
Forrásban lévő, enyhén sós vízbe eresztjük őket, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a főzővíz felszínére. Szűrőkanállal tálba szedjük a nudlikat,és kevés olajjal vagy olvasztott zsírral összeforgatjuk az egészet.
A raguval és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

10 megjegyzés:

  1. Megint kedvemre valót hoztál!:-)Viszem!:-)

    VálaszTörlés
  2. Gyors gyógyulást Nektek!
    A kaja szuper:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó, és ötletes. Gyógyulást a kis betegnek.

    VálaszTörlés
  4. Az anyai gondoskodás a legjobb gyógyír.Remélem jobban van a kislegény.

    VálaszTörlés
  5. Nelli, örülök, hogy tetszik:-)

    Gesztenye, Barbette, köszönöm:-)

    Tálaló, ez így igaz:-))
    Amúgy jobban van már a kis beteg, köszönjük.

    VálaszTörlés
  6. Jobbulást a kis betegnek! Ismerős a szitu, mindkét fiammal átestünk a szörnyű kruppos betegségen. Mi hideg párásítót használunk ilyen esetekben!

    A gnocchik fantasztikusak! Szép egyenletesek!

    VálaszTörlés
  7. Micsoda türelmed van! Meseszépek ezek a gnocchik! Én is jobbulást kívánok!!

    VálaszTörlés
  8. Mónika, köszönöm.
    Nekünk is van hideg párásítónk, de az sok idő, mire bepárásítja a szobát, így viszont egy perc alatt jobban lesz.

    Eri, türelem, az van:-))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta
    Jobbulást a betegeknek

    VálaszTörlés