2010. november 17.

Pizza Calzone






Elég sokszor és sokféle variációban készül nálunk pizza. Ez az egyik favorit, mert a sajt sütés közben összeolvad a töltelék többi részével és fantasztikus az állaga.

Hozzávalók 4 darabhoz

A tésztához
80 dkg liszt
4 dkg friss élesztő
2-3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor
4-4,5 dl langyos víz

A töltelékhez
3 nagy paradicsom
20 dkg baconszalonna
40 dkg sajt (trappista, edami, füstölt vegyesen)
50 dkg gomba
egy csokor friss bazsalikom
egy csokor friss (vagy egy teáskanál szárított) oregánó 


Az élesztőt a cukorral egy dl langyos vízben felfuttatjuk.
Tálba mérjük a tészta többi hozzávalóit, majd hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és annyi langyos vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, jól kidagasztjuk. Lefedve, langyos helyen kétszer duplájára kelesztjük.
Ezalatt a gombát vékony szeletekre, a szalonnát apró kockára vágjuk. Kevés olajon mindkettőt (külön edényben) zsírjára sütjük, majd langyosra hűtjük. A sajtokat kockára vágjuk vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a paradicsomot felkockázzuk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk a megkelt tésztát, négy részre osztjuk, és egyenként kör alakúra nyújtjuk őket. A tészta egyik felére halmozzuk a gombát, a szalonnát, a paradicsomot, a sajtot és a kisebb darabokra tépkedett bazsalikom- és oregánóleveleket.
Ráhajtjuk az üresen maradt részt, és a széleket jól lenyomkodjuk. 
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és forró sütőben megsütjük a pizzákat.

13 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Muszáj volt hogy kitöröljem a megjegyzést mert kissé egy kis novellának nézett ki.

    Csasi azt szeretném megemliteni hogy köszönöm az engedélyt tőled hogy feltehessem a kelt tésztádat, és egy két finom tortát is linkelni fogom hozzád. Lehetséges hogy Csütörtök vagy Pénteken fogom fel tenni.

    Gtönyörü sikeres calzone pizza ez megint, nem csoda hogy a nagymamádtol tanultad a kelt tésztákat. Nagyon guszta is, méghozzá...a tészta meg isteni finom lehte!

    VálaszTörlés
  3. This calzone looks delicious! This is really my kind of dinner. The filling alone looks yummy!I am not familiar with hungarian so I hope the translator works well. This is really my kind of dinner. The filling alone looks yummy!

    VálaszTörlés
  4. Alexandria, the translator worked well:-)
    This is a really delicious pizza and one of our
    children's favourite dishes because of the filling. And, to tell you the truth, I'm keen on it as well:-))

    VálaszTörlés
  5. Erzsi-Sikeresen fel tudtam tölteni a kedvenc mostani gyönyörü képeket, és emlitettelek a link-el ugy hogy ne legyen félre értés aki meg látogat. Még ráadásul azt is emlitettem, hogy a recept nálad található és leforditható. Remélem sok sikert fog aratni-még a vak is láthassa ezeket az óriás fotókat, a te blogodrol.

    VálaszTörlés
  6. Im going to look for the translator but before that u sure have lods of deliciousness here!!
    Loving it!!
    And yeah am here from the really sweet and fantastic gal, Elisabeth!!
    Aint she one of a most wonderful person to know!!
    Ok ,now am going to look around ur space too!

    VálaszTörlés
  7. Borász! Cukrász! Szakács! Pék! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Szóval: az a kép olyan,h majd' beleharaptam a képernyőbe:D

    VálaszTörlés