Hozzávalók
30 dkg füstölt tarja
30 dkg friss sertéscomb
1 kg savanyított káposzta
5-6 evőkanál árpagyöngy (gersli)
őrölt pirospaprika
szemes bors
4-5 babérlevél
só
olaj vagy zsír
A rántáshoz
1/2 dl olaj
2 evőkanál liszt
őrölt pirospaprika
A káposztát szükség szerint átmossuk. A húsokat felkockázzuk.
A fazék aljára öntünk egy kevés olajat, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat.
A káposzta egyharmadát tesszük a fazék aljára. Erre jön a friss és a füstölt hús fele. Sózzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, beleszórunk pár szem egész borsot, babérlevelet és az árpagyöngy felét. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük. A maradék egyharmad káposzta a tetejére kerül.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és 1,5-2 órán át lassú tűzön főzzük.
A végén a hozzávalókból rántást készítünk, és besűrítjük az ételt.
Ha valaki intenzívebb füstölt ízre vágyik, lehet csak füstölt hús felhasználásával is készíteni.
Soha nem használtam még gerslit, ezt kell előre áztatni, vagy simán mehet mint a rizs? Ki akarom próbálni, nagyon tetszik!
VálaszTörlésNem kell beáztatni, csak úgy simán rászórod, a főzési idő alatt meghízik és megpuhul.
VálaszTörlésÜdv!
VálaszTörlésFelénk ezt lucskos káposztának hívják. Disznóvágáskor is készítették, olyankor volt benne disznófarok is, gondolom onnan a farkaskáposzta elnevezés.
Brobi, igazad lehet az elnevezést illetően, ez nem jutott eszembe, pedig felénk is szoktak tenni bele:-)
VálaszTörlés