tag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post779846105315818921..comments2024-03-27T16:51:53.278+01:00Comments on Citromhab: Fondant főzéseCitromhabhttp://www.blogger.com/profile/15473088393823461988noreply@blogger.comBlogger56125tag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-71828716895854730172021-10-30T10:40:26.882+02:002021-10-30T10:40:26.882+02:00Köszönöm ezt kipróbálom. Már régóta szerettem voln...Köszönöm ezt kipróbálom. Már régóta szerettem volna minyont készíteni,de a bevonatot nem tudtam hogy kell készíteni.amiket próbáltam azok nem voltak igazán jók. Mégegyszer köszönöm szépen.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16700396114891760822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-62909845333726853402020-09-26T08:18:55.788+02:002020-09-26T08:18:55.788+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06906439583847629687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-56957773033932382522019-12-13T13:51:15.629+01:002019-12-13T13:51:15.629+01:00A lecsöpögö fondant össze gyüjtod és vizfürdöbe te...A lecsöpögö fondant össze gyüjtod és vizfürdöbe tett edényben ujra melegited, és igy ujra használhato. Zárt dobozban hütöben egy ideig tárolhato, ha alá folpackot teszel könnyebben kijön a dobozból.Essejóhttps://www.blogger.com/profile/14031987068470030734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-61517124775873135652019-12-08T07:31:48.848+01:002019-12-08T07:31:48.848+01:00Ez egy folyékony készitmény inkább a mézhez hasonl...Ez egy folyékony készitmény inkább a mézhez hasonlít álagába mind a nyujtható fondanthozAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18310913143855534963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-64425953120294945462019-11-26T14:56:06.089+01:002019-11-26T14:56:06.089+01:00Szerintem tejszínes csokikrémhez ez a fondant sem ...Szerintem tejszínes csokikrémhez ez a fondant sem ízben sem állagban nem passzol.Citromhabhttps://www.blogger.com/profile/15473088393823461988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-64090500395891217192019-11-25T21:15:42.300+01:002019-11-25T21:15:42.300+01:00Szeretném megkérdezni, hogy ez használható-e csoki...Szeretném megkérdezni, hogy ez használható-e csokicsurgatás helyett? Le fog szépen folyni, pl tejszínes csokikrémen? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05292844449277928598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-10919261180544816232019-01-23T02:31:19.431+01:002019-01-23T02:31:19.431+01:00Ez cukor máz, a fondant az gyúrható tészta állagú
...Ez cukor máz, a fondant az gyúrható tészta állagú<br />.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03381910055960962077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-32687139720499936242018-12-09T11:35:03.976+01:002018-12-09T11:35:03.976+01:00Ha a cukorpor porcukrot jelent, akkor igen, lehet....Ha a cukorpor porcukrot jelent, akkor igen, lehet.Citromhabhttps://www.blogger.com/profile/15473088393823461988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-77345628359909751702018-12-04T11:40:51.422+01:002018-12-04T11:40:51.422+01:00kristálycukor helyett cukorporból lehet?
kristálycukor helyett cukorporból lehet?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00587230009974792439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-41992975490266024742018-09-28T16:19:30.159+02:002018-09-28T16:19:30.159+02:00Főzés után adtam hozzá nagyon kevés (pár csepp) pi...Főzés után adtam hozzá nagyon kevés (pár csepp) piros ételfestéket.Citromhabhttps://www.blogger.com/profile/15473088393823461988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-2490619980221657772018-09-28T07:10:48.526+02:002018-09-28T07:10:48.526+02:00Hello! Citromhab te mivel szinezted be a fondant h...Hello! Citromhab te mivel szinezted be a fondant h ilyen szep rozsaszin lett, es mikor fozes kozben adtal hozza valamit v fozes utan kell? elore is kosziAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13137284174561794608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-23906446552729233482018-07-25T13:02:16.864+02:002018-07-25T13:02:16.864+02:00Igen, pl barnacukorral. Ilyen egészségesnek mondot...Igen, pl barnacukorral. Ilyen egészségesnek mondott Xillit, Stevia és egyéb izékkel, fözött fondant nem készithető.Essejóhttps://www.blogger.com/profile/14031987068470030734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-6974650986133540992018-07-15T14:25:40.011+02:002018-07-15T14:25:40.011+02:00Illetve annyi észrevételem van, hogy 500 g cukorho...Illetve annyi észrevételem van, hogy 500 g cukorhoz kevés az egy kávéskanál ecet. Legalábis nekem nem lett tökéletes a végeredmény. De majd legközelebb! :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-87864503168877115942018-07-15T11:24:58.946+02:002018-07-15T11:24:58.946+02:00Szia! Ma készítettem el ezt a receptet. A kérdésen...Szia! Ma készítettem el ezt a receptet. A kérdésen az lenne, hogy kb hány fokosan érdemes a tortára önteni? Én 29-30 fok között öntöttem. Szamóca szörpöt raktam a szirupba, fele-fele arányban, de inkább piros lett, mint rózsaszín... xd köszi!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-20582304329472222912018-07-11T15:58:24.606+02:002018-07-11T15:58:24.606+02:00Kedves Éva, ha málnaszörppel szeretnéd színezni, a...Kedves Éva, ha málnaszörppel szeretnéd színezni, akkor pontosan úgy kell eljárni, ahogyan írtad, a vizet vagy egy részét helyettesítsd vele.<br />A kész fondant nagyjából puding sűrűségű.<br />Sajnos a lecsöpögő mázzal már nem tudunk mit kezdeni, mert gyorsan megszilárdul, viszont a jó hír az, hogy ha ügyesen csináljuk, egészen minimális máz fog lecsöpögni.Citromhabhttps://www.blogger.com/profile/15473088393823461988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-4646913360599392492018-07-10T11:11:29.562+02:002018-07-10T11:11:29.562+02:00Kedves Citromhab! Én puncstortát szeretnék bevoni ...Kedves Citromhab! Én puncstortát szeretnék bevoni a fondanttal, de ételfesték helyett házi málnaszörppel színezném inkább, mivel gondolom egészségesebb, mint a festék, és talán íze is lesz. Akkor a szörp mennyiségét számoljam le a víz mennyiségéből, vagy utólag a kész fondantot színezzem? A kész fondant nagyjából puding sűrűségű? <br />Másik kérdésem, ha rácsra téve öntöm le a tortát, mit csináljak a lecsöpögő, "felesleges" mázzal? Te mit teszel vele? Köszönöm! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01788591654327879993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-2246932998877557982018-05-10T13:55:28.905+02:002018-05-10T13:55:28.905+02:00Az én módszerem az, hogy rácsra rakom a sütiket és...Az én módszerem az, hogy rácsra rakom a sütiket és nyakon öntöm őket a cukormázzal. A felesleg így lefolyik és nem lesz "talpas" a mignon.Citromhabhttps://www.blogger.com/profile/15473088393823461988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-73062021847524598672018-05-08T15:30:48.299+02:002018-05-08T15:30:48.299+02:00Kedves Citromhab!
Azt szeretném kérdezni, hogy ta...Kedves Citromhab! <br />Azt szeretném kérdezni, hogy tapasztalatod szerint, hogy lehet a legkönnyebben felvinni a mignonokra a cukormázat?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16179378701704308659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-25448792371335010402018-03-31T21:00:14.541+02:002018-03-31T21:00:14.541+02:00Köszönöm a receptet, nekem nagyon jól sikerült. Má...Köszönöm a receptet, nekem nagyon jól sikerült. Már csak azt kéne kitapasztalni, hogyan kell egy mignont úgy bevonni, hogy az jól is nézzen ki. Lehet, hogy túl sűrűre kevertem a fondant-t.Évahttps://www.blogger.com/profile/01793431012255913195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-58546852335190303312018-02-13T20:19:13.433+01:002018-02-13T20:19:13.433+01:00Kedves Julcsi!
Látatlanban nagyon nehéz tippelni, ...Kedves Julcsi!<br />Látatlanban nagyon nehéz tippelni, hogy mi lehetett a gond. Amint írtad, megnövelted a mennyiséget, ilyenkor a főzési idő is több. Talán kicsit tovább kellett volna főznöd, arra tudok gondolni így elsőre.Citromhabhttps://www.blogger.com/profile/15473088393823461988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-22091987561935441722018-02-10T18:48:26.897+01:002018-02-10T18:48:26.897+01:00Kedves Citromhab! Az imént készítettem el a cukorm...Kedves Citromhab! Az imént készítettem el a cukormázat, pontosabban csak készítettem volna... Nagyobb adagot kevertem ki, mert mignonhoz kellett volna. Azonban több mint fél óra keverés után is szinte víz színű és teljesen folyós. Van tipped, vajon mit ronthattam el? :(Julcsihttps://www.blogger.com/profile/08440011239424104153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-56419034036812326272018-01-16T06:25:17.795+01:002018-01-16T06:25:17.795+01:00Színezéshez házi meggyszörpöt használtam. A hozzáa...Színezéshez házi meggyszörpöt használtam. A hozzáadott víz mennyiségét csökkentettem a szörp mennyiségével. Így az össz folyadék nem változott. Én a tortát egy sütőpapírra tettem, bevonat készítése közben ami lefolyt fel tudtam szedni és visszaraktam a lábosba picit melegítettem és újra ráöntöttem ahol még kellett. Péterhttps://www.blogger.com/profile/08165669595089382669noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-25288659047046322282018-01-13T16:32:47.783+01:002018-01-13T16:32:47.783+01:00Nagyon hálás vagyok a receptért. Bármennyire is iz...Nagyon hálás vagyok a receptért. Bármennyire is izgultam, hogy sikerül e elkészíteni, teljesen felesleges volt. Szuper recept! Blogomra is kikerül,természetesen jelöllek a bejegyzésben. KöszönömMrsSamehttps://www.blogger.com/profile/15871255346166164200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-38510567295545986402017-08-04T16:07:49.291+02:002017-08-04T16:07:49.291+02:00Kedves Evelin, egyéb instrukciót nem tudok adni, a...Kedves Evelin, egyéb instrukciót nem tudok adni, a leírásban szerepel minden, amit tudni kell.<br />A kész fondant egyáltalán nem lehet tárolni, azonnal be kell vele vonni a tortát vagy a sütit, különben megszilárdul (a hűtőben is) és akkor már használhatatlan. Az újramelegítéssel még nem próbálkoztam eddig, így azt nem tudom javasolni.Citromhabhttps://www.blogger.com/profile/15473088393823461988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5737447379784080701.post-58232320164326485402017-08-03T16:03:14.724+02:002017-08-03T16:03:14.724+02:00Kedves Citromhab!
A mai nap megpróbálkoztam elkés...Kedves Citromhab!<br /><br />A mai nap megpróbálkoztam elkészíteni egy fondantmázat Farkas Vilmos receptje szerint, de sajnos nem jártam sikerrel, hiába csináltam mindent úgy, ahogy a recept írja. A máz egyáltalán nem fehéredett ki, nem tudom mitől lehet ez. Esetleg van tipped? <br />Holnap nekiesek újra, de a te recepted alapján, remélem azzal sikerülni fog. Lenne még néhány instrukciód mit, hogyan csináljak a recepten kívül? Már nagyon szeretném, hogy végre sikerüljön!!!<br />Még az lenne a kérdésem, hogy hogyan, meddig, (hűtőben vagy máshol) miben tároljam a kész fondant, illetve lehet-e azonnal a kész terméket használni? <br /><br />Köszönettel,<br />EvelinAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12922592766578076758noreply@blogger.com