A hozzávalók és
az elkészítés kb. 20 golyó/fajta mennyiségre vonatkoztatva:
Trüffel (1.fotó, balra fent)
20 dkg
étcsokoládé
50 ml tejszín
5 dkg vaj vagy margarin
pár csepp vanília és rumaroma
50 ml tejszín
5 dkg vaj vagy margarin
pár csepp vanília és rumaroma
A hempergetéshez: durvára darált dió
A csokoládét a többi hozzávalóval vízgőz felett felforrósítjuk, majd behűtjük. A megdermedt masszából diónyi golyókat formázunk, amiket aztán durvára darált dióba forgatunk.
15 dkg babapiskóta
5 dkg cukor
1 dl frissen főzött kávé
A hempergetéshez: kakaópor
A babapiskótát aprítógépben (vagy nejlonzacskóban nyújtófa segítségével) finomra aprítjuk. A többi hozzávalóval összedolgozzuk, diónyi golyókat formázunk belőle, amiket aztán kakaóporba forgatunk.
Zserbó (1. fotó, balra lent)
12,5 dkg őrölt dió
10 dkg porcukor
pár csepp vaníliaaroma
sárgabarack lekvár
A bevonáshoz: 15-20 dkg étcsokoládé, 1-2 evőkanál olaj, kevés olvasztott fehér csoki
A hozzávalókat összedolgozzuk, diónyi golyókat formázunk belőle, amiket aztán a vízgőz felett megolvasztott csokival vonunk be.
3 evőkanál porcukor
17 dkg kókuszreszelék
pár csepp vaníliaaroma
A hempergetéshez: kókuszreszelék
Ez a golyó alapból bounty-nak készült, de aztán beleunva a csokimártogatás macerájába, végül, a retró rafaello vajas-tejporos változathoz képest fényévekkel finomabb kókuszcsemege lett az eredmény, csokibevonat meg elnevezés ide vagy oda.
Rumos-mazsolás gesztenye (2. fotó, balra fent)
10 dkg darált keksz
1 kávéskanál kakaópor
5 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál mazsola
A bevonáshoz, díszítéshez: 15-20 dkg étcsokoládé, 1-2 evőkanál olaj, mazsola
A hozzávalókat összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, amiket aztán a vízgőz felett megolvasztott csokival vonunk be.
Puncs (2. fotó, jobbra fent)
10 dkg baracklekvár
6 dkg cukor
30 ml rum vagy 30 ml víz/rumaroma
2 evőkanál mazsola
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál kakaópor
A hozzávalókat összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, amiket aztán fondanttal vonunk be.
Narancsos-mákos (2. fotó, balra lent)
8 dkg cukor
1 evőkanál búzadara
7 dkg vaj vagy margarin
15 dkg darált keksz
1 narancs reszelt héja
pár csepp vaníliaaroma
tej
A bevonáshoz, díszítéshez: 15-20 dkg fehér csokoládé, 1-2 evőkanál olaj, kevés olvasztott étcsoki
A hozzávalókat annyi tejjel, hogy jól formálható masszát kapjunk, összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, amiket aztán a vízgőz felett megolvasztott fehér csokival vonunk be.
20 dkg porcukor
pár csepp színtelen mandulaaroma
víz
4-5 szem aszalt szilva apró darabokra vágva
A bevonáshoz, díszítéshez: 15-20 dkg étcsokoládé, 1-2 evőkanál olaj, mandulaforgács
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése