▼
2016. október 8.
Citromos sütemény
A sütéssel együtt nagyjából 40 perc alatt előállítható, kellemesen citromos, pihe-puha állagú sütemény.
Hozzávalók egy gyümölcskenyér formához
A tésztához
3 tojás
10 dkg cukor
20 dkg görög joghurt
1 közepes méretű citrom leve és reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
késhegynyi só
fél dl olaj
20 dkg liszt
1 dkg sütőpor
A mázhoz
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál víz
A forma aljába sütőpapírt teszünk, a sütőt 200 fokra melegítjük.
A tojásokat a cukorral, a joghurttal, a citrom levével és héjával, a vaníliával és a sóval kikeverjük.
Hozzáadjuk az olajat, végül pedig a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
Az egészet csomómentesre keverjük, majd a formába öntjük.
Betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt megsütjük.
A máz hozzávalóit kikeverjük és a még forró (a formából kiemelt és rácsra helyezett) sütemény tetejére kanalazzuk.
Szia,
VálaszTörlésSzerinted némi aszalt gyümölcs kockával és kandírozott citrushéjjal, esetleg dióval meg lehet plusszolni? Nem fog ártani az állagnak? Ugyanis jobban tetszik a recept a püspökkenyér receptemnél....
Köszönöm :)
Szia,
VálaszTörlésPersze, tehetsz bele bármit, mivel szilárd hozzávalók, nem fogják a süti állagát befolyásolni.
Köszönöm szépen :) :)
VálaszTörlés