2015. február 27.

Tőkehal mustáros szószban





Hozzávalók

1 kg tőkehal filé
1/2 citrom leve

A szószhoz
5 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dl tej
1 evőkanál mustár
1 csapott kávéskanál só
őrölt fekete bors
1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld 


A halszeletek mindkét oldalát sózzuk és vajjal vékonyan kikent sütőtálba fektetjük őket.
A vajat felforrósítjuk és a lisztet kevergetve kicsit átpirítjuk rajta. Apránként adagolva felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a mustárt és felforraljuk. Sózzuk, őrölt borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.
Az így elkészített szószt a halra öntjük úgy, hogy egyenletesen befedje.
Forró sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt megsütjük.
Köretként rizst kínálunk mellé.

5 megjegyzés: