▼
2014. június 1.
Eperkrém - Strawberry curd
Készítettem már korábban is ilyen krémet, ez a tölteléke az eperkrémes linzernek, de most friss eperből újra legyártottam.
Annyit mondhatok, hogy sokkal veszélyesebb és komolyabb függőséget okoz, mint a lemon curd :-)
Hozzávalók
20 dkg eper
3 tojássárgája
12 dkg cukor
2 dkg étkezési keményítő
fél citrom leve
1 teáskanál vaníliakivonat
5 dkg vaj
A epret botmixerrel pürésítjük, majd szitán áttörjük, hogy a magok kikerüljenek belőle.
A tojássárgáját a cukorral, a keményítővel, a vaníliával csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az epervelőhöz.
Fél citrom levét belefacsarjuk és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Belekeverjük a vajat és langyosra hűtjük.
Üvegbe töltjük és lezárva felhasználásig hűtőben tartjuk.
Süteményekbe tölthetjük vagy csak úgy, önállóan is fogyaszthatjuk.
Úúúúú. Imádom az epret. Most már rá kell szánnom magam, aztán sorba jöhet minden gyümölcs az idénynek megfelelően. :)))
VálaszTörlésNagyon szép képek. Biztos finom is. :)