▼
2014. április 26.
Kinder Bueno
Születésnapra készült ez torta az egyik gyerkőcnek, és a visszajelzések alapján mondhatom, hogy telitalálat volt.
A receptért köszönet Rebarbarának!
Hozzávalók 24cm-es tortaformához
50 dkg háztartási keksz (nem kell mind)
1 dl tej
1 kis üveg Nutella
Az alsó laphoz
3 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 teáskanál olaj
2 evőkanál liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
10 dkg tört mogyoró
A krémhez
2,5 dl tej
3 tojássárgája
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
7 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5 dkg étcsokoládé
A tetejére
2 dl tejszín
4 dkg cukor
1 csomag habfixáló
csokoládéreszelék
mogyorószemek
A krémmel kezdünk. A tejet, a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma alját sütőpapírral béleljük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, beleöntjük az olajat, végül beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát a formába simítjuk, tetejét megszórjuk a tört mogyoróval és 12-15 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tortalapot tortatálra helyezzük és rákenjük a nutellát, majd tejbe mártogatott háztartási kekszből egy sort rakunk rá.
Rásimítjuk a vaníliakrém felét, majd újabb sor keksz következik.
Az 50 g csokoládét megolvasztjuk, a maradék vaníliakrémbe keverjük, és rákenjük a második réteg kekszre.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk.
Megszórjuk csokireszelékkel és mogyorószemekkel díszítjük.
Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.
De örülök,hogy ízlett! :) Isten éltesse az ünnepeltet :)
VálaszTörlésNagyon finom, köszönjük szépen a receptet és a jókívánságot is!:-)
VálaszTörlésTepsibe készitve milyen nagy tepsibe kell?
VálaszTörlés24x36 cm-es normál méretű tepsiben készítve minden hozzávalóból dupla mennyiség kell.
VálaszTörlésNagy kedvenc nalunk, koszonjuk? Hogy lehetne,h a feher piskota magas maradjon sules utan is? Miert tartod fontosnak,h a vanilias kremhez a vajat cukorral kulon keverjuk? Probaltam mar egyben is, nem vettem kulonbseget eszre :)
VálaszTörlésSajnos, a piskóta (nemcsak a fehér) sütés után kicsit összeesik. Ez amiatt van, hogy a benne lévő levegő hőmérséklete és egyben térfogata is lecsökken. Azt hiszem, ez ellen nem tudunk tenni semmit.
VálaszTörlésA vajat azért keverem külön, hogy ne olvadjon meg, mert tapasztalatom szerint, amikor újra megszilárdul, már nem olyan az állaga és sokkal folyósabb, hígabb lesz a krém.