▼
2014. március 20.
Fehér piskóta
Maradék tojásfehérjék hasznosításának egyik módja lehet, ha piskótát sütünk belőlük.
Hozzávalók 32 x 34 cm-es (gázos) tepsihez
A piskótatésztához
9 tojásfehérje (M méretű tojás)
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
csipet só
A töltelékhez
bármilyen lekvár (itt áfonya)
A tetejére
porcukor
mentalevél
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük.
A tojásfehérjét keményre felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd habverővel még 1-2 percig verjük. Sima, fényes habot kell kapnunk. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert egyrészt nem lesz hófehér a piskóta, másrészt feltekerésnél könnyebben törik.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
Ha langyosra hűlt, megkenjük lekvárral és újra felcsavarjuk.
Meghintjük porcukorral, és vékony pengéjű, éles késsel szeleteljük.
Mentalevéllel díszíthetjük.
Mesés!
VálaszTörlésGyönyörű szép :))
VálaszTörlésEz nagyon guszta, biztos finom is :-)
VálaszTörlésnagyon finom lett ,és jól sikerült,köszönöm a receptet :)
VálaszTörlés