2013. december 16.

Gesztenyés tekercs




Sütés nélküli, félóra alatt elkészíthető édesség.


Hozzávalók

A kakaós lapokhoz
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej

A töltelékhez
25 dkg gesztenyepüré
5 dkg porcukor
5 dkg darált háztartási keksz
5 dkg vaj
1 evőkanál rum

A tetejére
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj

A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.

5 megjegyzés: