2013. szeptember 27.

Dán vajas keksz






A közkedvelt omlós keksz házilag készült változata.


Hozzávalók

30 dkg finomliszt
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj (nem margarin!)
10 dkg porcukor
1 nagyobb tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
késhegynyi só

A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük.
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett sütőlemezre karikákat formázunk belőle.
200 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz.

Recept forrása: itt

13 megjegyzés:

  1. Nagyon megy neked ez a habzsákos módszer! Ránéztére meg nem mondtam volna, hogy házilag készült.
    Szépek és kívánatosak!

    VálaszTörlés
  2. Marisz, nem igényel különösebb ügyességet, úgy készül, mint a habkarika:-)

    VálaszTörlés
  3. Ha ezt az én Jancsim meglátja... Állandóan ilyet kell vennem neki az Aldiban... Vittem azonnal! :o)

    VálaszTörlés
  4. Ó, de jó! Ki próbálom a gyerekeimen!:) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Szülinapra szeretném többek között ezt és a citromos kekszet elkészíteni.
    Lehetne előre dolgozni,mert kétféle torta is lesz,meg még talán másik süti is,és nem tudom,ezeket megcsinálhatnám-e előre?

    Üdv:Kriszti

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Nyugodtan elkészítheted őket előre, ezek a kekszek zárt dobozban tárolva sokáig eltarthatóak.

    VálaszTörlés
  7. Szia milyen méretű cső van a habzsákon könnyen lehet formázni.

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Nagy méretű csövet használtam. Kicsit igénybe veszi a csuklót, mire kinyomjuk a a kekszeket, de nem lehet lágyabbra hagyni a tésztát, mert akkor sütés közben nem tartja meg a formáját.

    VálaszTörlés
  9. Szia! Ebből az adagból hány darab keksz lesz körülbelül?

    VálaszTörlés
  10. Anna, öt éve sütöttem ezt a kekszet, fogalmam sincs hány darab volt. 30 dkg lisztből szerintem egy normál adag lesz.

    VálaszTörlés
  11. A habzsák nem bírta, úgyhogy kézzel formált karikák lettek, de az íze isteni!

    VálaszTörlés
  12. Szia! Ezt a masszát lehetne használni akár kekszkinyomóhoz is? Vagy ahhoz túl kemény?

    VálaszTörlés
  13. Elég kemény tészta, nem igazán lehet kekszkinyomóhoz használni.

    VálaszTörlés