Hozzávalók
24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához
25 dkg liszt
6 dkg
porcukor
13 dkg vaj
1 tojás
csipet só
½ csomag
sütőpor
A
töltelékhez
50 dkg őszibarackbefőtt
2 evőkanál
búzadara
50 dkg túró
8 dkg
étkezési keményítő
20 dkg cukor
50 dkg
tejföl
2 tojás
1 kávéskanál
vaníliakivonat
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és vajjal vékonyan kikent tepsi aljába
simítjuk. A töltelék hozzávalóit elkeverjük. Ha darabosabb állagú a túró, botmixerrel
pépesre dolgozzuk.
Az
őszibarackbefőttet szeleteljük, majd kisebb kockára vágjuk.
A búzadarát egyenletesen a tésztára hintjük, ráöntjük a túrós tölteléket, ennek a tetejére pedig rászórjuk a gyümölcsöt.
180 fokra melegített
sütőbe toljuk a süteményt és 50-60 percig sütjük.
Langyosra
hűtve szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nagyon guszta sütike. Üdítő a látványa...Egy kocka jól jönne... :o)
VálaszTörlésLooks great and I'm sure that is delicious, too! :)
VálaszTörlésGyönyörű a sütid!:))
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
VálaszTörlésMa másodszor fogom megsütni. Remélem olyan jól sikerül, mint elsőre :-)
VálaszTörlésNagyon finom és egyszerű süti, köszi a receptet!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ennyire megtetszett:-)
VálaszTörlésNa akkor most neki is állok, istenien néz ki! :)
VálaszTörlésIsteni ez a süti. :P
VálaszTörlésMost sütöm 4xre bravo :)))
VálaszTörlésAmy, nálunk is nagy sztár..egyszerű, gyors és nagyon finom sütemény:-))
VálaszTörlés