2013. március 24.

Habos diós sütemény




A habos sütemények kedvelőinek egy diós változat.

Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

A tésztához
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
13 dkg vaj
1 tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez
30 dkg darált dió
10 dkg cukor
30 dkg sárgabaracklekvár

A habhoz
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
A töltelék hozzávalót elkeverjük és a tésztára simítjuk.
190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjéből a cukorral és a keményítővel kemény habot verünk, habzsákba töltjük.
A megsült sütemény tetejére nyomjuk a habot, és visszatoljuk a már lezárt, de még forró sütőbe, ahol 10-15 percig szárítjuk.

4 megjegyzés:

  1. Imádom a diós süteményeket! Mennyei ahogy kinéz és gondolom az íze is fenomenális! :)

    VálaszTörlés
  2. én is keresgéltem valami finom diós sütirecept után húsvétra, ez lesz az.Megoszthatom?

    VálaszTörlés
  3. Millye, köszönöm:-) Igen, nagyon finom sütemény:-)

    Annalíz, persze, ha szeretnéd, nyugodtan megoszthatod, én köszönöm:-)

    VálaszTörlés