2013. március 22.

Citruslekvár




Narancs, grapefruit és citrom kombinációjából készült lekvár, süteményekbe vagy csak úgy önállóan.


Hozzávalók
3 narancs
3 piros húsú grapefruit
1 citrom
40 dkg cukor
1 csomag 2:1 arányú dzsemfix

Lábosba reszeljük a citrom és egy narancs héját. Meghámozzuk a gyümölcsöket úgy, hogy lehetőség szerint a héj alatti fehér részt és a gerezdeket elválasztó hártyát is eltávolítjuk.
A gyümölcshúst és a cukrot is a lábosba tesszük és lassú tűzön, időnként megkeverve kb. másfél órát főzzük.
Végül hozzáadjuk a dzsemfixet, felforraljuk, majd a tűzről levéve, forrón befőttesüvegbe töltjük és lezárjuk.


2 megjegyzés:

  1. Jó napot! A citrom húsát is bele kell tenni a lekvárba, ugye?

    VálaszTörlés
  2. "A gyümölcshúst és a cukrot is a lábosba tesszük..."

    VálaszTörlés