2013. január 21.

Vörösboros marhapörkölt krumplifánkkal





Hozzávalók

1 kg marhalábszár
3-4 evőkanál olaj vagy 1 púpozott evőkanál zsír
1 nagyobb vöröshagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
fél dl vörösbor
só, őrölt bors, őrölt kömény

Felkockázzuk és megmossuk a húst.
A zsiradékon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát és azonnal felöntjük 1 dl vízzel.
Rátesszük a húskockákat, sózzuk, és lassú tűzön, félig lefedve puhára pároljuk. Az időközben elpárolgó vizet, ha szükséges apránként pótoljuk. 
Mielőtt teljesen átpuhul, a vörösbort is hozzáadjuk, végül a kész pörköltet borssal és köménnyel ízesítjük és ha kell, még sózzuk.

A krumplifánk elkészítésének leírása itt található.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem ezt a szuper kaját. Szinte érzem az ízeket!:))Annyira jól néz ki!!!!

    VálaszTörlés
  2. Tücsi, igen ez tényleg nagyon finom étel :-)

    VálaszTörlés
  3. Elkészítettem és jelentem, nagyon ízlett! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés