2012. december 20.

Ünnepi Pavlova






Örök hálám Pavlova kisasszonynak, akinek a tiszteletére kitalálták ezt a tortát. Az egyik legjobb dolog, ami megmaradt tojásfehérjével történhet.
Ugyanúgy készül, mint a habcsóktorta, csak itt nem lapokban, hanem egyben sütjük a habot.

Hozzávalók

5 tojás fehérje
1 kávéskanál citromlé
25 dkg porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő

A tetejére
2 dl tejszín
1 teáskanál cukor
gránátalma-magok
cukor hópehely
porcukor

A sütőt 120-130 fokra melegítjük, és egy sütőlapra sütőpapírt terítünk.
A tojásfehérjéből a citromlével kemény habot verünk. Hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, majd még 4-5 percig az elektromos habverő magas fokozatán tovább verjük, amíg szilárd, kemény habot nem kapunk.
A sütőlap közepére halmozzuk az egészet, kanállal kicsit eligazgatjuk, sütőbe toljuk és megsütjük, szárítjuk.
Langyosra hűtjük, majd óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
A tejszínből a cukorral közepesen kemény habot verünk, a torta tetejére simítjuk, majd rászórjuk a gránátalma-magokat.
Cukorból készült hópelyhekkel díszítjük, és meghintjük porcukorral.

A hópehely készítésének leírása a Hópehely muffin-nál található.

7 megjegyzés:

  1. Gratulálok, ez csodálatos! Épp egy ilyen receptet kerestem! Köszönöm, üdv. Tünde

    VálaszTörlés
  2. Ez csodálatos, tiszta hab, krém az egész, ilyen a kedvencem, köszönöm. Megoszthatnád itt is, tuti sikert aratnál vele, meg megéri szétnézni is

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép és biztosan finom is!
    Milyen tejszínt használtál hozzá?

    Margó

    VálaszTörlés
  4. Tünde, nagyon szívesen :-)

    Orsi, nem szoktam versenyezni, de azért köszönöm szépen :-)

    Margó, 30% zsírtartalmú tejszín kell hozzá, azt lehet szépen felverni.

    VálaszTörlés
  5. Ez a torta gyönyörű. Nem vagyok édességes, de a látvány lenyűgöz. Gratulálok.

    VálaszTörlés
  6. Ha a torta körben kezd berepedezni, akkor már jó.

    VálaszTörlés