Az egyik Karácsonyra készülő ajándék főpróbája zajlott ma, készítettem pár bonbont marcipánból, sűrű szilvalekvárral töltve.
Olyan sikert aratott, hogy alig tudtam lefotózni, a férfinépség sorban állt és számolgatták, kinek hány darab jut.
Ez a bonbon egyébként nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, kezdők is bátran belevághatnak. A szilvalekvár helyettesíthető aszalt szilvával vagy bármilyen más aszalt gyümölccsel.
Hozzávalók 20-25 bonbonhoz
A marcipánhoz
10 dkg finomra őrölt mandula
10 dkg porcukor
25 ml víz
pár csepp mandulaaroma
A töltelékhez
1 evőkanál sűrű szilvalekvár
pici fahéj
1-2 csepp vaníliaaroma
A bevonáshoz
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
A díszítéshez
2 dkg fehér csokoládé
A marcipánhoz a vízből és a porcukorból szirupot főzünk, amit a mandulához adunk. Néhány csepp színtelen mandulaaromával ízesítjük, és masszát gyúrunk belőle.
A töltelékhez elkeverjük a hozzávalókat.
Diónyi mennyiségű marcipánt megtöltünk kevés lekvárral, és golyót formázunk belőle.
Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét az olajjal. A marcipángolyókba egy-egy fogvájót szúrunk, megmártjuk a csokoládéban, lecsurgatjuk a felesleget, majd a fogvájót a rajta lévő bonbonnal hungarocellbe szúrjuk, amíg a bevonat teljesen meg nem dermed.
A fehér csokoládét megolvasztjuk, zacskóba töltjük, amin pici lyukat vágunk, és díszítjük a bonbonokat.
Ha a díszítés is megszilárdult, a golyókat lehúzzuk a fogvájóról, és kapszlikba ültetjük őket.