Most egy ideig sütemények jönnek, ballagásra sütöttem jó néhány tepsivel.
Hozzávalók
24 szelethez
A tésztához
2 evőkanál
kakaó
2 evőkanál
méz
2 tojás
2 tojás
20 dkg cukor
40 dkg liszt
1 kávéskanál
szódabikarbóna
1-2 evőkanál
tej
A krémhez
7,5 dl tej
3 csomag
vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
25 dkg
porcukor
16-18 db babapiskóta
1,5 dl főzött
kávé
1 evőkanál
rum
Vízgőz
felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a
szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.
Két részre
osztjuk a tésztát, és lisztezett munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk .
Sütőpapírt
terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő
180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
A krémhez
felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral,
a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.
Tálcára
helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba
mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.
Befedjük a
maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot.
Hűvös helyen
egy napot pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen.
Porcukorral
meghintve kínáljuk.
Tavaly nyáron elkészítettem én is, nagyon finom sütemény. (csak kár, hogy szomorú emlékeim vannak róla - Nagymamám ezt a sütit ette utoljára, amit én készítettem neki:(
VálaszTörlésAnnyira szeretem a tökéletes szeleteléseidet! :)
Ó, de guszta sütemény. Milyen mesterien tudod tálalni. Tudom, tudom, van lézer-késed...:o)
VálaszTörlésPuha-pihe falatok! Nagyon gusztusos!!
VálaszTörlésNagyon guszta! Ismerem ezt a süteményt és nagyon szeretjük finom!!
VálaszTörlésGabriella ez tényleg szomorú emlék, sajnálom:-(
VálaszTörlésKrisz, köszönöm! Nem, nem, nincs lézerkésem:-))
Anazar, köszönöm!
Éva, tényleg elég közismert sütemény és nagyon finom.
Tojás nem kell a sütemény tésztájába? Éva
VálaszTörlésA süteményeid jöhetnek vég nélkül:-) Nagyon jó ez a recept. Valahol már láttam, de még nem került rá sor. De ami késik, nem múlik...
VálaszTörlésÉva, de igen, köszönöm!
VálaszTörlésGyönyörű szeletek, nagyon guszta! Képzeld, nálunk szlovák biblia néven fut! :)
VálaszTörlésIsmét egy tökéletesen kinéző, csodafinom süti!
VálaszTörlésSzerintem is van lézervágód, nem létezik,hogy anélkül ilyen szépen lehet szeletelni! :))
Nagyon szép! És nagyon finomnak látszik! :) nekem is megvan ez a recept, csak kicsit másképp!
VálaszTörlésYolika
Kedves Citromhab!
VálaszTörlésElkészítettem ezt a finom sütit tegnap, az engedélyeddel szeretném közzé tenni a blogomban persze a saját fényképemmel és rád való hivatkozással...persze én nem tudtam ilyen szépen szeletelni...:):)
Kata
Kata, természetesen közzéteheted:-)
VálaszTörlésEz tényleg egy nagyon finom süti, remélem nektek is ízlett:-)
Azt szeretném kérdezni, hogy megpuhul-e a felső lap, hogy nincs a tetején krém? :)
VálaszTörlésIgen, teljesen átpuhul a felső lap is.
VálaszTörlésKöszönöm a gyors választ! Akkor meg is sütöm holnap névnapi sütinek :)
VálaszTörlésAzt áruld el nekem kérlek, hogy tudod így felszeletelni, hogy a közepe ne nyomódjon ki?
VálaszTörlésKicsit én is tartottam tőle az aránylag vastag krémréteg miatt. Hűvös helyen tartottam egy napot, majd vékony pengéjű, éles késsel vágva könnyebben ment, mint gondoltam.
VálaszTörlés