2012. június 6.

Hartyáni krémes




Most egy ideig sütemények jönnek, ballagásra sütöttem jó néhány tepsivel.

Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 tojás
20 dkg cukor
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tej

A krémhez
7,5 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
25 dkg porcukor
16-18 db babapiskóta
1,5 dl főzött kávé
1 evőkanál rum

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát,  1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk .
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.
Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.
Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot.
Hűvös helyen egy napot pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen.
Porcukorral meghintve kínáljuk.



18 megjegyzés:

  1. Tavaly nyáron elkészítettem én is, nagyon finom sütemény. (csak kár, hogy szomorú emlékeim vannak róla - Nagymamám ezt a sütit ette utoljára, amit én készítettem neki:(

    Annyira szeretem a tökéletes szeleteléseidet! :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, de guszta sütemény. Milyen mesterien tudod tálalni. Tudom, tudom, van lézer-késed...:o)

    VálaszTörlés
  3. Puha-pihe falatok! Nagyon gusztusos!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta! Ismerem ezt a süteményt és nagyon szeretjük finom!!

    VálaszTörlés
  5. Gabriella ez tényleg szomorú emlék, sajnálom:-(

    Krisz, köszönöm! Nem, nem, nincs lézerkésem:-))

    Anazar, köszönöm!

    Éva, tényleg elég közismert sütemény és nagyon finom.

    VálaszTörlés
  6. Tojás nem kell a sütemény tésztájába? Éva

    VálaszTörlés
  7. A süteményeid jöhetnek vég nélkül:-) Nagyon jó ez a recept. Valahol már láttam, de még nem került rá sor. De ami késik, nem múlik...

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű szeletek, nagyon guszta! Képzeld, nálunk szlovák biblia néven fut! :)

    VálaszTörlés
  9. Ismét egy tökéletesen kinéző, csodafinom süti!
    Szerintem is van lézervágód, nem létezik,hogy anélkül ilyen szépen lehet szeletelni! :))

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép! És nagyon finomnak látszik! :) nekem is megvan ez a recept, csak kicsit másképp!
    Yolika

    VálaszTörlés
  11. Kedves Citromhab!
    Elkészítettem ezt a finom sütit tegnap, az engedélyeddel szeretném közzé tenni a blogomban persze a saját fényképemmel és rád való hivatkozással...persze én nem tudtam ilyen szépen szeletelni...:):)
    Kata

    VálaszTörlés
  12. Kata, természetesen közzéteheted:-)
    Ez tényleg egy nagyon finom süti, remélem nektek is ízlett:-)

    VálaszTörlés
  13. Azt szeretném kérdezni, hogy megpuhul-e a felső lap, hogy nincs a tetején krém? :)

    VálaszTörlés
  14. Igen, teljesen átpuhul a felső lap is.

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm a gyors választ! Akkor meg is sütöm holnap névnapi sütinek :)

    VálaszTörlés
  16. Azt áruld el nekem kérlek, hogy tudod így felszeletelni, hogy a közepe ne nyomódjon ki?

    VálaszTörlés
  17. Kicsit én is tartottam tőle az aránylag vastag krémréteg miatt. Hűvös helyen tartottam egy napot, majd vékony pengéjű, éles késsel vágva könnyebben ment, mint gondoltam.

    VálaszTörlés