Nagyon gyors, nagyon finom, és biztos siker...legalábbis az eperkedvelők körében.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg eper
3-4 evőkanál cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 dl édes fehérbor
A díszítéshez
tejszín
Botmixerrel pépesítjük a megmosott epret a cukorral, majd szitán áttörjük, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe.
Vaníliával ízesítjük, és belekeverjük a bort. Ha gyerekek is fogyasztják, a bort szőlőlével helyettesíthetjük.
Jól behűtjük, és pár csepp ( lehet több is ) tejszínnel díszítve tálaljuk.
Azta, micsoda színe van! Nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésGyönyörűséges! Ezt mindenképpen el kell készítenem.
VálaszTörlésÉdeskonyha, nagyon finom:-)
VálaszTörlésNea, ne hagyd ki, de tényleg, hihetetlen intenzív eper illata és íze van:-)