2012. február 3.

Almás palacsinta vaníliafagylalttal




Hozzávalók 12 darabhoz

A palacsintatésztához
30 dkg liszt
3 tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
egy csipet só
4 dl tej
1 dl szódavíz

A töltelékhez
1 kg alma
10 dkg barna cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál fahéj
20 ml víz
1 kávéskanál vaníliás pudingpor

A tálaláshoz
12 gombóc vaníliafagylalt


Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 12 palacsintát sütünk belőle.
A töltelékhez meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk az almákat. Lábosban, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat a cukorral és hozzáadjuk az almát. Fahéjjal ízesítjük és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
Elkeverjük a pudingport a vízben, az almához öntjük és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
Megtöltjük a palacsintákat a töltelékkel, aztán először félbe, majd negyedbe hajtjuk.
Megszórjuk porcukorral és  egy gombóc vaníliafagylaltot kanalazunk mellé. Ízlés szerint meglocsolhatjuk olvasztott étcsokoládéval.

Könnyen és gyorsan keverhetjük csomómentesre a palacsintatésztát, ha először tálkában felverjük a tojást, úgy öntjük a liszthez.
A pudingpor helyett ugyanannyi étkezési keményítőt és néhány csepp vaníliakivonatot is használhatunk. 


7 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandozó!:) És a kép is csodásan sikerült!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Most a fagyit lehagynám róla, mert egész nap fáztam...de egy palacsinta jöhetne a sok-sok almával!

    VálaszTörlés
  3. Roza, Petra köszönöm.

    Krisz, a meleg szobában nem olyan szörnyű egy gombóc hideg fagyi, a palacsinta viszont sokkal finomabb így:-))

    VálaszTörlés
  4. Óóó, ez nagyon guszta.Isteni lehet.:))

    VálaszTörlés
  5. A fagylaltot kihagynám a diétám végett, de az almával töltött palacsintát én is többször készitettem, ami nagyon guszta, és finom...szép a tálalás is, és a fotó ugyszintén!

    VálaszTörlés