2011. november 8.

Sajtos, kolbászos táskák






Gyorsan összedobható vendégváró sütemény és kiváló borkorcsolya.

Hozzávalók

A tésztához
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 teáskanál só
2 tojás
1 evőkanál tejföl
késhegynyi sütőpor

A töltelékhez
15 dkg trappista sajt
füstölt kolbász

A tetejére
1 tojás
durvára őrölt kömény


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk.
Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. Minden korong közepébe kevés reszelt sajtot és egy darabka kolbászt teszünk.
Félbehajtjuk és a széleket jól összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk köménnyel.
220 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

17 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet jól néznek ki guszták! Neked ha sütőpapírra teszel pld. ilyen süteményt sülés után könnyen elválik a papírtól?

    VálaszTörlés
  2. Elviszem ezt a recit biztosan, mert nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Azta, de jól néznek ki! Nagyon gusztusosak!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néznek ki és a recept is nagyon jó:)

    VálaszTörlés
  5. Jöttem, láttam, viszem...
    De majd vissza is jövök, most találtam rád.

    VálaszTörlés
  6. Éva, a sütőpapírra egyáltalán nem ragad rá a sütemény, csak leemeled és kész. A másik nagy előnye, hogy nem kell a tepsit súrolni, csak leöblíted és kész. Én már a húsok alá is teszek, mert tepsit vakargatni nagyon nem szeretek:-)

    Nelli, szerintem ízleni fog:-)

    Mónika, Roza, köszönöm.

    Seafalcon, mindig szívesen látlak:-)

    VálaszTörlés
  7. Ha szabad elmentem, mert nagyon jól néz ki, és jól hangzik:))

    VálaszTörlés
  8. Bianka, köszönöm.

    Tücsi, persze, hogy szabad:-))

    VálaszTörlés
  9. Isteni fincsi lehet, viszem a receptet!!
    Én is minden alá teszek sütőpapírt, mert utálok tepsit súrolni. Nagyon hasznos dolog a konyhában!!

    VálaszTörlés
  10. Ez nagyon jól hangzik, el is mentem magamnak a receptjét! :)

    VálaszTörlés
  11. Maria, a sütőpapír nagyon hasznos találmány:-)

    Szemi, próbáld ki, akár más töltelékkel is.

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm a receptet! Nagyon finom és omlós :))és egyszerű is! Tényleg nagyon finom :)

    VálaszTörlés
  13. Pingvin, igazán nincs mit, örülök, hogy ízlett:-)

    VálaszTörlés
  14. Szüretre sütném meg, meddig marad ilyen csodásan omlós, friss? Jó lenne, ha 3 napig kitartana; dupla adagot készítenék. Nagyon köszönöm előre is a választ és további csodás recepteket kívánok - magunknak is!!!

    VálaszTörlés
  15. Rózsa, sajnos, a három napig tartó frissességet nem tudom garantálni, azért az elég hosszú idő...mondjuk, még nem teszteltem, mert mindig gyorsan elfogyott:-)

    VálaszTörlés
  16. Tettem bele medvehagymát és szögletes re vágtam, mert fáradt vagyok. Nagyon finom lett.

    VálaszTörlés