2011. július 31.

Brokkolis vagdalt




Remek egytálétel ebédre vagy vacsorára.


Hozzávalók 4 személyre

1 kg darált hús 
12 dkg zsemlemorzsa 
2 gerezd fokhagyma 
3 tojás 
50 dkg brokkoli 
50 dkg burgonya 
2 evőkanál tejföl 
3 dkg vaj 
só, bors 
20 dkg mozzarella
1 db kaliforniai paprika


A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a vajat és egy tojást, majd simára keverjük. A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A darált húshoz adjuk a zsemlemorzsát, 2 tojást és a lereszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és kézzel összegyúrjuk. Vékonyan kiolajozzuk a tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, és a darált hús felét belesimítjuk. A krumplipürét rákenjük a húsra, belenyomkodjuk a brokkolirózsákat, végül a húsmassza másik felével beborítjuk. 
200 fokra melegített sütőben 50-60 percig sütjük. A sütés utolsó 15-20 percében a tetejére rakjuk a mozzarellát, a paprikacsíkokat, és visszatoljuk a sütőbe az ételt. 
Friss salátával tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki guszta!Biztos nagyon finom volt, jó ízt adhat neki a zöldség is!

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a brokkolit, nagyon finom lehet így elkészítve. Guszta a tálalás is!
    Mignon bevonat ügyben van egy link, amit meg akartam mutatni neked. A cukrászdai mignonokhoz ezt a fondánbevonatot használják, az enyém ugyanis csak az egyszerű, ronda, de finom házi.
    http://farkasvilmos.blogspot.com/2011/07/fondan-fozes.html

    VálaszTörlés
  3. Éva, laktató, de nem tömény kaja, a gyerekeknek is nagyon ízlett:-)

    Thepret, köszönöm:-)

    Petra, köszönöm a linket. Megnéztem, nagyon hasznos. Eddig azért nem fogtam mignon készítésbe, mert bizonytalan voltam a bevonót illetően, de most szerintem megpróbálom:-)

    VálaszTörlés