A vaníliafagyi, málna, őszibarack remekül kiegészíti egymást, legalább egyszer érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 4 adaghoz
12 gombóc vaníliafagylalt
3 nagyobb őszibarack
20 dkg cukor
1,5 dl víz
1 evőkanál citromlé
vanília
A málnaöntethez
20 dkg málna
2 evőkanál cukor
1 csapott kávéskanál étkezési keményítő
vanília
A díszítéshez
málnaszemek
tejszínhab
A lehetőleg érett, de még nem puha őszibarackokat meghámozzuk és szeleteljük.
A cukorból, a vízből és a citromléből szirupot főzünk. Belerakjuk a barackokat, és az érettségtől függően félpuhára főzzük. Érettebb gyümölcs esetében ez pár perc, ha keményebb, 10-12 percre is szükség lehet.
Kiszedjük a szirupból, lecsurgatjuk és kihűtjük a barackszeleteket.
A málnát a cukorral éppen csak felforraljuk, majd durvább szűrőn egy másik lábosba áttörjük, hogy ne legyenek benne magok. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk és az előzőleg kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Kihűtjük.
Tálaláskor a fagylaltkehely aljára málnaöntetet kanalazunk, erre jön két gombóc vaníliafagyi, a barackszeletek, újabb gombóc vaníliafagyi, végül ismét málnaöntet.
Friss málnával, tejszínhabbal díszítjük.
Nagyon-nagyon jól néz ki, guszta! Nem kapok most hőgutát, de azért szívesen elkanalaznék egy pohárkával!
VálaszTörlésRánézésre is látszik, hogy csodafinom lehet, főleg, hogy a vaníliafagyi nálam I. helyen van! Gyönyörű a fotó! :D
VálaszTörlésÉva, ebből én is bármikor tudok kanalazni, meleg ide vagy oda:-))
VálaszTörlésBarbi, köszönöm:-)
A vaníliafagyi szintén abszolút No.1:-))
Gyönyörű és ízre is fantasztikus desszert lehet!!
VálaszTörlésNézz be hozzám légyszíves, vár egy díj sok szeretettel :-))))
VálaszTörlésSzia, Citromhab! Nézz be hozzám, vár Rád egy díj! Fogadd szeretettel!
VálaszTörlésMária, Bianka, köszönöm:-)
VálaszTörlésAnikó, Gerdi, köszönöm a díjat, örülök, hogy rám is gondoltatok:-))