Citrom, vanília, fahéj. Első hallásra ezek a fűszerek valószínűleg valamilyen édes sütemény, pl. almás pite képzetét keltik bennünk.
Pedig érdemes őket fehér húsokkal - hal, csirke, pulyka - is kipróbálni, nagyon finom, könnyű, illatos sültet kapunk.
Hozzávalók
1 egész csirke
1 citrom
vaníliaaroma
2 rúd fahéj
só
A citrom héját lereszeljük, majd felkarikázzuk.
A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és kívül-belül bedörzsöljük, sóval, citromhéjjal és vaníliával.
A citromkarikákat a fahéjrudakkal a csirke belsejébe rakjuk.
A lábakat spárgával összekötjük, és sütőzacskóba tesszük a csirkét. A zacskót lezárjuk, tepsibe rakjuk és a csirkét pirosra sütjük.
Különféle köret, saláta vagy gyümölcsmártás illik hozzá.
Ezt ki fogom próbálni! A konyhában gondolom illatorgia volt....
VálaszTörlésEz az én ízvilágom, nagyon jó:-)
VálaszTörlésAmikor elkezdtem olvasni a receptet, valamiért az őszibarack képe jelent meg előttem.Azzal annyira el tudnám képzelni.
VálaszTörlésSzerintem nagyon finom és illatos lehet!
Mónika, csodás illat volt:-)
VálaszTörlésGesztenye, örülök, hogy tetszik:-)
Nelli, erre gondoltam, amikor a gyümölcsmártást írtam. A sárga gyümölcsök ( citrom, barack, alma )nagyon jól passzolnak hozzá:-)
Fantasztikusan néz ki
VálaszTörlésIsteni, imádom a fahéjat a húshoz