Hozzávalók 18 db-hoz
1 kg krumpli
2 tojássárgája
petrezselyemzöld vagy más zöld fűszer
2 evőkanál olaj
50 dkg szeletelt bacon
só
2 nagyobb paradicsom
A krumplit meghámozzuk, szeleteljük és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd összetörjük.
Sózzuk, belekeverjük a két tojás sárgáját és az olajon picit megfuttatott petrezselyemzöldet. A petrezselyem helyett használhatunk más fűszert is, pl.: kakukkfüvet.
A bacon szeleteket kiterítjük, egy-egy evőkanál krumplit rakunk a közepükre, majd betekerjük és sütőpapíros tepsibe fektetjük a tekercseket.
Fél szelet paradicsommal befedjük és pirosra, ropogósra sütjük.
A kész tekercseket keresztben, ferdén kettévágjuk, és friss zöldségekkel tálaljuk.
Nagyon guszta és igazán izgalmas összeállítás
VálaszTörlésEz valami csodálatos! És milyen finom lehet!
VálaszTörlésNagyon jók lettek a képek is és szuper ötlet!
VálaszTörlésNagyon ötletes, vittem a receptet:)
VálaszTörlésMekkora ötlet! Vendégváró falatoknak is kiváló.
VálaszTörlésNem csodálom, hogy pillanatok alatt elfogyott, nagyon finom lehetett. Szuper jó recept, hamarosan kipróbálom.:)
VálaszTörlésElhiszem, hogy elfogyott pillanatok alatt.Ötletes és biztos nagyon finom is volt!:-)
VálaszTörlésEzt a receptet én is elvittem, nagyon ötletes, még soha nem olvastam ilyet.
VálaszTörlésCitromhab!
VálaszTörlésMilyen nagyszerű ötlet, csodás a fotó is:-))
Köszönöm!
VálaszTörlésNagyon ötletesnek találtam én is, azért próbáltam ki és valóban nagyon finom volt melegen különösen.
Maradt két darab, ami aztán kihűlt, de úgy is teljesen rendben volt, szerintem is működne akár hidegtál részeként is.
beindította a fantáziámat :) szuper ötlet, nálunk a gyerekek most ismerkednek a baconnal :)
VálaszTörlésElnézést a kérdésért, biztos én vagyok figyelmetlen, és gyakorlatlan, de jól gondolom, hogy a tojás sárgáját a krumplihoz kell keverni?
VálaszTörlésRenáta, igen, a krumpliba keverjük a tojássárgáját.
VálaszTörlésKöszönöm, ki fogom próbálni. :)
VálaszTörlésKb mennyi ideig kell sütni, hogy ropogós legyen?
VálaszTörlésKrisztina, látni fogod a szalonna állagán, hogy mikor lesz jó, azaz ropogós.
VálaszTörlés